pexels-cottonbro-3661285.jpg

Основната цел на всеки родител е да има право на избор как да отглежда детето си!

“Колко важно е възпитанието на децата за тяхното бъдещо развитие? Това е въпрос, който вълнува, както всички родители, така и много изследователи. Отговорът, който стотиците изследвания сочат е: „много важно“.

Често задавани въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Какво е проектът "Девелопия"?


Девелопия е научно-образователен, информативен проект, насочен към ранно-детско развитие, като обхващаме възрастови групи от 0 - 7-годишна възраст и от 7 - 12-годишина възраст. Пълноценният старт в живота на всяко дете е определящ за възможността да развие най-пълно своя потенциал, както и за перспективите за развитие на цялото общество. Правилно структурираното целенасочено обучение в семейството, а по-късно и в детските заведения е изключително важно за развитието на екзекутивните функции. Тези функции са способностите на детето да решава задачи – ежедневни, математически, комуникативни и др. За успешното им изпълнение са необходими знания, внимание и самоконтрол. Нашата основна цел е да създадем полезен, комуникационен канал за деца, предоставяйки реална възможност на тези, които влияят върху тях, главно родители и учители, лекари и други професионалисти, да участват в различни уебинари, конференции,програми. Повече за нас, открийте в официалната ни страница във Facebook: www.facebook.com/developyabg/
Как мога да получа достъп до отминал вече уебинар?


Всеки един уебинар, който ние организираме и провеждаме, в съвместно партньорство или инициатива, се записва, т.е. Вие може да получите достъп от запис на уебинара във всяко едно време. Записът може да бъде гледат за неограничено време, т.е. когато имате нужда, когато срещате трудност, проблем или търсите решение. Всички отминали уебинари са активни в меню "Уебинари". Билетите могат да бъдат закупени директно, а записът получавате веднага.
Какво се случва със средствата от уебинарите на "Девелопия"?


Ние вярваме, че инвестицията в бъдещето на децата е най-важната стъпка, която можем да предприемем не само ние, но и всички около нас.

Средствата, събрани от уебинарите ще бъдат разпределени в две основни направления.
Първо, бихме искали да използваме част от тях за прочувания, обучения и академии, в които отново ще предоставим възможност за получаване на нови знания и умения. Второ, останалата част ще използваме под формата на дарение към благотворителна кауза. Сумата ще бъде събирана и дарявана на месечна база, т.е. всеки месец ние ще отделяме 10% от събраните средства за различни интересни инициативи, свързани с деца, развитие, умения, родителство и други. През месец октомври 2020г. екипът ни направи първото дарение към Фондация "Щастливи със синдром на Даун". В момента, екипът ни събира средства за второ дарение към Фондацията.
Как мога да участвам като гост-лектор?


Екипът на Девелопия избира много внимателно професионалистите, с които да работи, тъй като основната ни задача е да изградим среда, в която те имат възожност да придобиват нови знания и помощни умения, които ще приложат и използват, за да подпомогнат развитието на своите деца. Eкипът, който стои зад проекта, има зад гърба си множество организирани събития, инициативи, уебинари, които са свързани с образование, наука и иновации за деца и професионалисти. Самите ние работим с най-добрата интелектуална общност в страната, като това включва учени, изследователи, представители от БАН, различни факултети и катедри на университети. Ако все пак, вярвате, че имате достатъчно опит, история и знания, които да споделите, свържете се с нас, а ние ще Ви отговорим в кратък срок от време.
Към каква аудитория е насочен проектът?


Проектът Девелопия е насочен към родители, семейства, деца, специалисти, бъдещи родители, бременни жени, а защо не и активни роднини, близки, приятели, познати, баби и дядовци, които помагат в отглеждането на дете/деца.
Къде се провеждат уебинарите?


Уебинарите се провеждат изцяло онлайн, в платформата Zoom. За да получите достъп до тях, трябва да имате закупен билет за участие на живо. Екипът ни изпраща линк за достъп + парола след успешно заплатен билет. По време на всеки уебинар на живо имате специалната възможност да задавате своите въпроси и да получите отговор от гост-лектора/специалиста.