pexels-cottonbro-3662821.jpg

Заедно насърчаваме четенето в едно семейство!

Разглеждаме и избираме заглавия, които помагат на родителите да действат, играят и мислят по-ефективно. Истинското общуване в семейството влияе на самооценката на деца и възрастни, защото дава увереност, че те се подкрепят. Често обаче грешки в комуникацията провалят това.

 

Чрез кампанията целим да помогнем на повече родители, майки и татковци, които водят забързан и непълноценен начин на живот, да отделят време и за себе си, своите нужди, помагайки на най-малките в семейството.

#МамиСкнижки: възпитаваме любов и разбирателство у детето, четейки!

съвместна инициатива и партньорство с издателство "колибри"

Facebook post-ове template(28).png

Най-доброто възпитание е да не възпитаваме, а да израстваме заедно!Да разбираме смисъла на думите - честен, човешко, грешка, обич, подкрепа, чувства, страх, семейство.

 

Това е единственият ключ към успешното родителство. „Ако родителите смятат, че изцяло и напълно управляват и насочват детето, се заблуждават. Детето също „работи“ върху тях, както и те над него." Всеки „каприз“ на детето е вик за помощ.  А всяка помощ от родителя е любов.

Кампанията цели да създаде по-осъзнато родителство в полза на ранното детско развитие на всяко едно дете и семейство.

кои са избраните от нас заглавия и как може да се включите?

Същността на това да си родител е във взаимоотношенията с децата Ви. Взаимството е това, което дава любов,сигурност, подкрепа, увереност и пример.

Ние разглеждаме родителството в дългосрочен план, вместо да даваме излишни съвети и примери. Насърчаваме Ви да преживявате заедно с децата си, да се върнете към своето ранно детство.

Кампанията е за всички родители, които не само искат да изградят сигурна и стабилнна връзка със своите деца, но и да се научат как да бъдат откриватели и приключенци на Света.

Facebook post-ове template(26).png

Как да не станеш враг на собственото си дете?

Максимов ни напомня още, че любовта не минава през магазина за играчки, а се изразява в уважението към детето, защото „неговият живот и неговите проблеми са достойни за уважение“.

Untitled design(6).png

АВТОР: АНДРЕЙ МАКСИМОВ

Дестваме,

играем, мислим

„Методът на Окутюрие се основава на хуманистичното убеждение, че всеки човек трябва да се разглежда като уникален индивид.  Той е проектиран като развитийно пътешествие, което  улеснява прехода  от удоволствието да се действа към удоволствието да се мисли.”

Untitled design(7).png

Автор: проф. Окутюрие

Митът за разглезеното

дете

В „Митът за разглезеното дете“, както подсказва заглавието, Алфи Кон опровергава дълбоко вкоренени консервативни схващания относно децата – какви са и как трябва да бъдат отглеждани. Родителите са обвинявани едновременно, че дават твърде голяма свобода на потомството си и че упражняват прекомерна закрила над него, че не са склонни да поставят граници и че са прекалено тиранични.

Untitled design(8).png

Автор: алфи кон

Изкуството да бъдеш баща

Настоящата книга не е само гола теория. Тя съдържа илюстративен материал, заимстван от живота на самия д-р Додсън и на неговото семейство, както и от огромната му клинична практика. Комичните моменти са представени по един задушевен и откровен начин, който улеснява прочита на книгата.

Untitled design(9).png

Автор: д-р додсън